Surfen

surfen

Surfen op grote golven, een tube nemen, dat is ieders droom. Maar opgelet een lange weg gaat vooraf aan dit plaatje. De surfspot aan de club is ideaal om de basis te leren. Deze sport is zowel voor jong als oud, vanaf 6 jaar kan men al deelnemen. De surflessen bestaan uit een korte theorie, oefeningen op het strand en veel praktijk in het water. Na de eerste wateroefeningen zal de instructeur je helpen op je eerste golf. Opgelet: een euforisch gevoel zal zich van je meester maken, “stoked”. Vanaf dan is het blijven oefenen, techniek bijschaven en telkens grotere golven opzoeken. Je kan nooit genoeg leren bij golfsurfen. Ook voor ervaren surfers biedt de club lessen aan op maat.

Je hoeft niet meteen alle materiaal zelf te kopen om te kunnen golfsurfen. Op Surfers Paradise kan je vlot alle nodige materiaal huren aan democratische prijzen. Er is de keuze uit longboards, mini- malibu’s en shortboards. Allemaal met een zachte piepschuim bovenkant. Op die manier kan je ook rustig uitmaken welke kant je uit wil met deze sport: longboarden, shortboarden of iets tussenin.

Tip: Indien weer, wind en golven te heftig zijn kunnen de jongste surfers toch het water op. Bodyboards zijn kleine, rechthoekige, brede planken volledig gemaakt uit piepschuim en zonder vinnen. Deze boards zijn gemaakt om de golf af te rijden al liggend op de buik.

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.