Lei Day op Surfers Paradise

Lei day 2019 Surfers Paradise – Zondag 28 april– Knokke-Heist

Dit weekend vierde Surfers Paradise “Lei day”. Lei is een Hawaïaans woord voor bloemenketting. Op deze dag wordt onder meer een “surf circle of surf” uitgevoerd. Dit is een traditie die door surfers wordt uitgevoerd als ritueel voor goede surf omstandigheden, als opener van een wedstrijd, speciale gelegenheid… Deze traditie groeit de laatste tijd snel in populariteit, aangezien surfen wereldwijd aan een stevige opmars bezig is, en dus ook in België.

Een dertig tal surfers trotseerden de regen en wind tijdens een gratis initiatie les golf surfen, aangeboden door Surfers Paradise en Wind & Watersport Vlaanderen, om goed opgewarmd aan het ritueel deel te nemen, samen met de reeds gevorderde surfers.

De aanwezige surfers maakten een grote kring in het water en voerden traditie getrouw het ritueel uit van trommelen op de plank en spatten met water (big splash), gevolgd door het opwerpen van echte gekleurde bloemblaadjes.

Door deze rituelen uit te voeren hopen de surfers op een seizoen vol prachtig golven, goede wind en veel surfgeluk.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Op zondag 28 april viert Surfers Paradise “Lei Day”, dit is een Hawaiaanse feestdag waarbij iedereen met een bloemenkrans om de hals meedoet aan een ceremonie die zich op het water afspeelt. Een “Lei” is een Hawaiaanse bloemenkrans.

2 seizoenen geleden organiseerde Surfers Paradise dit evenement voor het eerst in samenwerking met Cultuur Knokke-Heist naar aanleiding van de Surf’s UP tentoonstelling in het Cultureel Centrum te Knokke-Heist.
Alle deelnemers waren razend enthousiast zodanig dat dit een jaarlijkse traditie geworden is, surfen neemt in Knokke-Heist immers een belangrijke plaats in.

Ook dit jaar weer worden alle surfers verwacht om te 16u al peddelend van wal te steken met hun surfplank en even verder op zee al zittend op de surfplank hand in hand een grote cirkel te vormen. De ceremoniemeester van dienst zegt enkele woorden waarna alle bloemen in de lucht gegooid worden en iedereen overgaat tot de “big splash” . Op die manier voelen alle surfers zich verbonden en brengen ze een ode aan de zee en al wat daarin leeft, de golven, de natuur, en hopen ze zo een goed surfjaar in te gaan.
Surfers Paradise verschaft gratis wetsuit en surfplank voor diegenen zonder materiaal dus iedereen is welkom.
Nadien kan iedereen genieten van een live Dj tunes met Dj Red Rum en een echte beachBBQ.
Voor de eerste maal worden er ook voorafgaandelijk gratis initiatie lessen golfsurfen en/of Stand up Paddle om  13u zodat je na deze lessen ook meteen mee kan doen, inschrijven voor deze gratis lessen via https://www.ikwatersport.be/

Programma op Zondag 28 april @ Surfers Paradise:
13u: Gratis initiatielessen
16u: Circle of Surf
16u30: Live Dj tunes van Red Rum
18u: Surf & Turf BBQ

Iedereen komt liefst met lei (die zijn ook voorzien) en kan bij het drinken van een heerlijke cocktail om 16u genieten van een live music gevolgd door een heerlijke Surf & Turf BBQ.
De dag zelf is volledig gratis,
Inschrijven voor de BBQ kost €23 per persoon,
reservatie noodzakelijk via julie@surfersparadise.be
Surfplank en/of wetsuit nodig voor de circle of surf ? mail naar thomas@surfersparadise.be

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.