Lei Day 2019

Op zondag 28 april viert Surfers Paradise “Lei Day”, dit is een Hawaiaanse feestdag waarbij iedereen met een bloemenkrans om de hals meedoet aan een ceremonie dat zich op het water afspeelt. Een “Lei” is een Hawaiaanse bloemenkrans.

2 seizoenen geleden organiseerde Surfers Paradise dit evenement voor het eerst in samenwerking met Cultuur Knokke-Heist naar aanleiding van de Surf’s UP tentoonstelling in het Cultureel Centrum te Knokke-Heist.

Alle deelnemers waren razend enthousiast zodat men hier een jaarlijkse traditie van maakt, surfen neemt in Knokke-Heist immers een belangrijke plaats in.

Ook dit jaar weer worden alle surfers verwacht om tegen 16u al peddelend van wal te steken met hun surfplank en even verder op zee een grote cirkel te vormen. De ceremoniemeester van dienst zegt enkele woorden waarna alle bloemen in de lucht gegooid worden en iedereen overgaat tot de “big splash” . Op die manier voelen alle surfers zich verbonden en brengen ze een ode aan de zee en al wat daarin leeft, de golven, de natuur, en hopen ze zo een goed surfjaar in te gaan.

Surfers Paradise verschaft gratis wetsuit en surfplank voor diegenen zonder materiaal dus iedereen is welkom.

Nadien kan iedereen genieten van een live Dj tunes met Dj Red Rum en een echte beachBBQ.

Voor de eerste maal geven wij gratis initiatie lessen golfsurfen en/of Stand up Paddle vanaf 13u, inschrijven voor deze gratis lessen via https://www.ikwatersport.be/

Programma op Zondag 28 april @ Surfers Paradise:

  • 13u: Gratis initiatielessen
  • 16u: Circle of Surf
  • 16u30: Live Dj tunes van Red Rum
  • 18u: Surf & Turf BBQ

Iedereen komt liefst met lei (die zijn ook voorzien) en kan bij het drinken van een heerlijke cocktail om 16u genieten van een live music gevolgd door een heerlijke Surf & Turf BBQ.

De dag zelf is volledig gratis,
Inschrijven voor de BBQ kost €23 per persoon, reservatie noodzakelijk via julie@surfersparadise.be
Surfplank en/of wetsuit nodig voor de circle of surf ? mail naar thomas@surfersparadise.be

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.