Sup ‘N Dine AIRrepublic

Sergio Herman & Surfers Paradise Present:
Sup ‘N Dine AIRrepublic
(20 June 2017, Start 18H30)

Stand Up Paddle tocht in of naar Cadzand (adhv de weersvoorspelling) gevolgd door een Diner in AIRrepublic:
AIRrepublic is een laagdrempelige brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand, gevestigd in een superstrak paviljoen met uitzicht op de zee en de haven.

In ons restaurant draait het om eenvoudige bereidingen van Zeeuwse producten waarbij een hoofdrol is weggelegd voor vis en schaal- en schelpdieren. De focus ligt daarbij op de klassieke keuken en Sergio’s roots. Veel van de gerechten die we bij AIRrepublic serveren hebben ooit bij Sergio’s vader op de kaart gestaan. Denk daarbij aan de vissoep die vroeger in Oud Sluis werd geserveerd, gemarineerde mosseltjes, oesters met champagnesaus en kraakverse langoustines. Voornamelijk vis en schaal- en schelpdieren dus, maar allemaal met een touch van Sergio.

De keuken wordt bestierd door Alex Buiten. Deze 29-jarige chef werkt al meer dan vijf jaar voor Sergio Herman en stond tot voor kort in de keuken van restaurant Pure C. Buiten wordt bijgestaan door Nicolas Misera, die eerder werkte voor Chez Bru in het Franse Eygalières en Carcasse in het Belgische Koksijde. Beide chefs werken in de lijn van Sergio Herman, die de stijl van de gerechten bepaalt.


Op dinsdag 20 juni slaan Sergio Herman en Frank Vanleenhove de handen in elkaar voor een unieke sportieve-culinaire gebeurtenis:
Sergio stelt Air Republic aan de jachthaven te Cadzand exclusief ter beschikking van een 60 tal sportievelingen die vanuit Surfers Paradise langs de zee willen suppen, kitesurfen ingeval van voldoende westenwind, of met een motorboot ter plaatse willen gebracht worden, om er nadien te genieten van een uniek gerecht bereid door Sergio himself.

Sergio: “ het is de derde maal dat we dit proberen te verwezenlijken. De vorige jaren werd er telkens vanuit Retranchement via het kanaal naar Cadzand gevaren om te dineren in Pure C omdat de zee niet vlak genoeg was, nu hopen we opnieuw op een platte zee omdat dan werkelijk tot in de jachthaven kan gesupt worden. Frank leerde ons suppen en Ellemieke en mezelf konden reeds zelf met veel plezier de tocht langs het kanaal meemaken.”

Wie wil meegenieten, moet voorafgaandelijk inschrijven. Dat doe je door te mailen naar julie@surfersparadise.be
Deelname per persoon voor het diner is 125 €. Surfers Paradise biedt het suppen of de motorboot om ter plaatse te geraken en de shutlledienst terug gratis aan.
Kandidaten of begeleiders die alleen wensen te genieten van het diner kunnen uiteraard ook rond 19.30u op eigen krachten ter plaatse gaan en de suppers verwelkomen.
Sergio stelde volgend menu samen:

Champagne AIRrepublic
Gillardeau oester, frozen margarita, watermeloen
Sashimi Octopus
Crystal bread, sardines

VOOR

Musso de Casa Roja, Tierra de Castilla, Chardonnay,
Ceviche zeebaars &
Babaganoush, yoghurt, venkel, granaatappel sharing &
Muros Antigos, Alvarinho 2016
Witte asperge, Oosterschelde kreeft, dashi

HOOFD

ALVARO Castro DAO, 2014
Holstein BBQ, groentensalade, bearnaise, frites

DESSERT

Pana cotta aardbei, verveine, amandelvinaigrette
Koffie of thee

water tijdens de maaltijd
3 verschillende aangepaste wijnen bij het menu.
En tot slot nog koffie of thee.
Dit met een non alcoholische variant hierop.
Cold pressed juices, vers fruitsap, …

Na inschrijving ontvang je verder alle details in verband met vertrekuur en afspraakplaats.

Inschrijven via info@surfersparadise.be

SAVE THE NIGHT!!

 

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.