Eneco Clean Beach Cup 2018

Op Zondag 25 maart zorgden 204 vrijwilligers voor een clean beach aan Surfers Paradise te Knokke-Heist. Over een lengte van 3 kilometer strand en duinen – tot aan de Zwinmonding – verzamelden zij maar liefst 304,71 kilogram vuilnis.

Dit dankzij een fantastische samenwerking tussen Surfers Paradise, Eneco, FastForwardEvents en Surfrider Foundation. In totaal kon Surfers Paradise op 204 vrijwilligers rekenen om met een fluohesje, prikker en een goedgevulde zak afval het strand oogverblindend mooi te maken. Hiervan stonden o.a. Antoine Geerinckx, Peter Vanderlinden & Jerôme Dewaele van de lokale afdeling Planet Managers paraat met een pak vrienden & familie.

In tegenstelling tot andere jaren was er deze keer veel klein afval. De grote vondsten bleven dit jaar gelukkig weg, op een aluminium strandstoel na…

Om 17u was iedereen apetrots op de stapel troep van maar liefst 304,71 kilogram. Ondanks de zon er de brui aan gaf, werd de inzet van alle helpers fantastisch gewaardeerd. Veel families met kinderen. Een grote stap in de goeie richting voor Knokke-Heist, maar het tij met de rest van de wereld is nog niet gekeerd.

Met dit event hoopt Surfers Paradise iedereen wakker te schudden om meer oog te hebben voor afval op het strand en in de zee. Moest iedereen hier gedurende het ganse zomerseizoen rekening mee houden zouden we al een grote stap verder staan. Veel afval komt echter uit zee dus daar is er nog werk op de plank.

Op naar een zomer met propere stranden !

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.