Eerste Surftraining van het nieuwe surfseizoen voor de Surfers Paradise “Rats”

Surfers Paradise “Rats” surfteam van start met nieuw surfseizoen.

Het Surfers Paradise surfteam bestaan 10 jaar. Het team bestaat uit jongeren tussen 8 en 16 jaar en komt iedere zondagnamiddag van 13.30-16.30u samen om te trainen. Het doel is zich te amuseren op de surfplank, maar om ook vooral een beter niveau te behalen en een goede surfer te worden. Goeie voorbeelden zijn reeds Dean Vandewalle, die nu in Costa Rica woont en zich aan het klaarstomen is om straks pro surfer te worden. “rat” Jack Verbraeken uit Knokke-Heist werd Belgisch kampioen terwijl ook Arnaud Bailyu en Simon, Scott en Loic Kaessner reeds podiumplaatsen surften op diverse wedstrijden.
Diverse instructeurs staan iedere zondag klaar om de surfende jongeren te begeleiden. Die worden dan naargelang hun kunnen en leeftijd in verschillende groepen ingedeeld teneinde de meeste vorderingen te maken. Dit jaar is één van de instructeurs Jerry Brown. Eén der beste golfsurfers uit Costa Rica , die speciaal 6 maanden in Knokke-Heist verblijft om surflessen te geven aan iedereen en om de rats iedere week te begeleiden.
Wanneer er voldoende golven zijn wordt ofwel gesurft op Surfers Paradise, ofwel wordt aan “spothunting” gedaan door met een surfbusje naar Cadzand, Domburg, Blankenberge, Oostende… te rijden om er de best mogelijke golven te vinden. Foto sessies en video-opnames worden na het surfen bekeken en gevalueerd om foutjes er uit te halen. Wedstrijdjes worden georganiseerd om stressbestendig te worden en om te kunnen surfen tegen de tijd en de andere surfers. Elke training omvat ook een fitness gedeelte, om sterker te worden en om harder te kunnen peddelen. Ook aan zeekennis en het lezen van de golven wordt gewerkt. Er staan eveneens een reeks aanverwante toffe sporten op het programma ingeval van weinig of geen golven: suppen, skateboarden, windsurfen, en ook wakeboarden op Lakeside Paradise. Nieuw dit jaar is ook het aanleren van foil-surfen, de allernieuwste hype in surfland. Wanneer er langs de kust wedstrijden zijn wordt in groep de verplaatsing gemaakt.
De apotheose van elk jaar is in de herfstvakantie een surftrip naar Biarritz, vorig jaar naar de Wavegarden in Wales, en dit jaar naar Marokko.

De eerste zondag kwamen alle rats die niet op één of andere surf- of sneeuwvakantie waren, goed ingeduffeld naar de eerste sessie want een watertemperatuur van 6 graden is niet voor iedereen weggelegd.
Alle kandidaten voor de rats kunnen zich opgeven via info@surfersparadise.be. Je kan je ook komen aanmelden op zondagnamiddag 13.30u daar iedereen eerst gratis éénmaal mag komen meesurfen als proevertje. Als rat betaal je 150 € voor een gans seizoen. Hierin zijn alle materiaal zoals wetsuit en boards, verplaatsingen met het surfbusje, coaching…inbegrepen. Ook is er een “wave warning” systeem in leven geroepen zodat het ganse team, naast de zondagen, ook een whatsup ontvangt wanneer er goeie golven staan.

Wil je erbij horen maar denk je nog niet goed genoeg te kunnen surfen ? dan kan je deelnemen aan de start tot surf sessies, een 5 uren stage volgen of een privé instructeur boeken. Op surfers Paradise worden er vanaf nu elke dag golfsurflessen gegeven, reserveren wel noodzakelijk. Ook meerdere personen, familieleden, vrienden en kennissen kunnen tezelfdertijd meedoen.

Surfers Paradise rats training, tot eind oktober iedere zondagnamiddag van 13.30-16.30u, alle coole surfdudes op post !

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.