Eerste BK Skimboarden op Surfers Paradise

BK Skimboarden

Op zaterdag 6 juli organiseert Surfers Paradise in samenwerking met Skimzone Belgium de allereerste editie van de Belgische Kampioenschappen Skimboarden.

Een Skimboard is een op maat gemaakte “plank” met specifieke vorm en houten kern die gebruikt wordt om vlak aan de waterlijn een aantal meter vooruit te glijden op het dunne laagje water, en eventueel ook een aankomende golf te nemen. De skimboarder zelf moet dus een kort sprintje trekken op het harde zand, dan op het juiste moment de skimboard op deskundige manier voor zich uitgooien op het water, om er een fractie later met beide voeten op te springen en ettelijke meters verder te glijden.

Skimboarden wordt overal ter wereld beoefend en is een goeie oefening voor surfers, snowboarders, skateboarders en wakeboarders, terwijl het ook je conditie en evenwichtsgevoel op punt houdt.

Speciaal voor de gelegenheid komt er een “skimpool” op het strand van 20 op 3m, waarin een laagje water aangebracht wordt en waar dus alle deelnemers hun kunsten in kunnen vertonen. De wedstrijd zelf bestaat uit flat tricks en het nemen van een obstakel zoals een flatbox of kicker in diezelfde skimpool.

Leuk is ook dat je kan deelnemen vanaf 5 jaar in de speciale “kids” categorie tot 7 jaar.
Dan is er categorie 3 met 8 tot 11 jarigen , categorie 2 met 12 tot 16 jarigen en categorie 1 vanaf 16 jaar.

Alle deelnemers krijgen een herinneringsmedaille en voor de winnaars zijn er exclusieve tricolor skim t-shirts, alsook skimboards, wakeboardbeurten,  en vele andere prijzen.

Voorafgaandelijk inschrijven is aangeraden want de plaatsen zijn gelimiteerd en kost 10 € per deelnemer.

Inschrijven kan via szb@outlook.be met vermelding van naam, voornaam en categorie.

De Jury zal bestaan uit een panel van deskundige skimboarders , waaronder de wereldtopper Max Vanleeuwen uit Nederland, die eveneens een demo komt brengen.

Iedere Skimboarder krijgt meerdere runs, waarna de jury oordeelt wie naar de finale mag. Spektakel gegarandeerd dus, supporters welkom !

BK Skimboarden, Surfers Paradise Knokke-Heist, opwarming en kwalificaties vanaf 10u, finales vanaf 15u.

 

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.