Worden de Beach Boys ere-burgers van Knokke-Heist?

De Amerikaanse band, die we kennen van op Kneistiradio met sunshine pop en surfrock en aan de lopende band wereldhits scoorde zoals Good Vibrations, Surfin USA, I get Around, Sloop John B…, komen opnieuw naar onze badstad.

Op 5 juni worden met Mike Love, Bruce Johnston en bassist Jeffrey Foskett om 11.30 uur ontvangen door burgemeester Leopold Graaf Lippens op het strand van Surfers Paradise. Op dat strand gaven de Beach Boys op 21 juli 1987 een grandioos concert. Volgens internationale media zullen ze ook de titel van ereburgers krijgen van Knokke-Heist. Al kon niemand ons dit bevestigen.

“Ditmaal geven de Beach Boys gedurende twee uur acte de pr├ęsence op ons surfstrand, waar ze ook een speciaal ontworpen herinneringszuil tekenen. We nodigen iedereen uit die er 30 jaar geleden bij was en brengen beelden op groot scherm”, aldus initiatiefnemer Frank Vanleenhove. “Wie een glimp wil opvangen van de krasse zeventigers is op 5 juni uiteraard welkom. Want zelfs na 55 jaar treden de Beach Boys nog regelmatig op. Dit jaar hebben ze 150 concertdata, waarvan 35 in Europa.” Op 2 juni doen ze dit in het Koninklijk Circus te Brussel. Hierboven kun je alvast nog eens genieten van het concert uit 1987.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Lakeside Paradise nieuws in je mailbox!