Volle Maan Verlicht Sfeervolle Wakeboardwedstrijd

Local Glenn Vandenberghe Wint Red Bull Full Moon In Lakeside Paradise

Om te wakeboarden heb je licht nodig. Coole jumps maken en die landen is in het donker immers niet gemakkelijk. Toch waagden 14 atleten van over heel België zich ’s nachts op het water voor Red Bull Full Moon, een best trick wedstrijd in het kabelpark van Lakeside Paradise in Knokke. Glenn Vandenberghe won met een Toeside Back Side 7. “Ik wakeboard hier bijna elke dag,” zegt de sportieve kok. “Ik heb een restaurant in de buurt en kom hier lunchen. ’s Nachts het water op gaan is wel apart. Een uitdaging, maar daar hou ik van! En wat een sfeer vanavond. Red Bull had voor speciale belichting gezorgd, met een dj, presentator en professionele jury met ex-wereldkampioen kitesurfen Christophe Tack. Vet!”

“Red Bull Full Moon is een uniek concept,” zegt jurylid en Belgisch kampioen kiteboarden Christophe Tack. “Echt concentreren op die ene jump, en dat in het donker. Je ziet dus moeilijk waar je gaat landen, en als er iemand voor je valt gaat de kabel trillen. Ik heb echt coole tricks gezien. En hoe heerlijk is het om na een lange dag werken je wetsuit aan te trekken, een Red Bull te drinken en over het water te vliegen? Bij volle maan hé, echt ongelooflijk om te zien!”
Axel Tack werd tweede, en Dirk Van Esser landde op de derde plek. Na de wedstrijd kon jong en oud nog een sessie wakeboarden tot middernacht.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.