Lei Day | Surfers Paradise

Hawaï is de bakermat van het surfen en jaarlijks viert men op 1 mei daar de “Lei day”. Lei staat voor de traditionele Hawaïaanse bloemenkrans. Alle Hawaïanen vieren met trots deze traditie door de hele dag een lei te dragen. In het teken van de golfsurfexpositie “Cult of Cool” in het Cultuurcentrum te Knokke-Heist ging op zondag 30 april de eerste Belgische Lei Day door op Surfers Paradise in Knokke-Heist.

Het hoogtepunt van de dag was de “circle of surf”. Een 60-tal surfers in hart en nieren deden mee met deze grote paddle out op de surfplank. Net buiten de branding vormde men samen de “circle of surf”. De surfers eren de zee door verse bloemen en een kruik vol zand in het zilte zeewater uit te strooien, dit om goeie golven te bekomen.
Na de paddle out werd de sfeer meteen ingezet door Vagabundos, zonder twijfel de meest sexy band van het moment. Een jonge dynamische groep, onder meer bekend van de Gentse feesten, die zijn thuis gevonden heeft in een mix van Blues, Reggae, Ska en vooral ook Funk. Uitgedost met een Hawaïaanse lei kon iedereen zich uitleven. Deze fantastische dag werd afgetopt met een all you can eat “surf&turf” BBQ.

Surfers Paradise mocht maar liefst 150 enthousiaste surfgezinde gasten ontvangen.
Hiermee hoopt de club ook aan te tonen hoe populair deze watersport intussen is geworden. Dit met oog op het plaatsen van een wavegarden: een kunstmatig golf die wordt geproduceerd in een uitgegraven watervlak waar surfers gewoon per uur aan de slag kunnen op een golf van hun niveau.

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Lakeside Paradise nieuws in je mailbox!