30 Y : Geslaagd verjaardagsweekend op Surfers Paradise !

Met het 30 jarige verjaardagsfeest sloot Surfers Paradise een ganse reeks festiviteiten af.

Na het overtrekken van de storm met waterhoos op zaterdagmorgen kregen om 14u een veertigtal enthousiaste surfers hun eerste surfles van Frank Vanleenhove, konden 15 yogi’s gratis aan de slag met Sarah Verhelst en kregen 20 kandidaten hun eerste Crossfit les van Joachim Callebout van Lividium. Een opgemerkte gast was Carl Hoefkens , ex Captain van Blauw zwart en nu Crossfit topatleet.

Om 15.30h startte het reggae concert van Friction & the roots drivers., Ondertussen was het zonovergoten strand volgelopen met wel 1.000 mensen, kon iedereen terecht voor een gratis Bacardi Mojito, een Sol, en zich tegoed doen aan de foodtrucks van Loco Mexicano, Octo-Pussy en Pasta La Vista. Na de meeslepende reggae tunes nam Schepen van Sport Daniel de Vlamynck het woord, gevolgd door Frank Vanleenhove. Samen met Jean Deloddere, met wie Frank Surfers Paradise opstartte en eigenhandig opbouwde, en Joyce Vanleenhove, manager en dochter van, nodigden zij alle leden uit die reeds 30 jaar lid zijn. Zij kregen allen een litho van Keith Haring overhandigd, het eerste logo van Surfers Paradise dat de kunstenaar in 1989 opstuurde vanuit de Verenigde Staten. Frank bedankte kort iedereen maar benadrukte tevens dat de voorbije 30 jaar niet altijd van een leien dakje liepen. De aanhouder wint echter, en Surfers Paradise zal 2017 afsluiten met een ledenaantal van 1300 watersporters. De vereniging is ondertussen bekend tot ver over de landsgrenzen en met Lakeside Paradise slaagden zij erin 2 paradijzen met een unieke sfeer te creëren, waar iedereen welkom is en waar vooral de jeugd goed en veilig opgevangen wordt.

Meteen daarna deed de Braziliaanse steelband van Fidelinas vanop de dijk zijn intrede, en net zoals 30 jaar geleden trokken zij over het ganse strand. Dan was het de beurt aan moeder natuur: een fikse regenbui maar iedereen bleef op temperatuur dankzij Arnaud B, die de tent in Tomorrow land stijl als het ware uit zijn voegen deed barsten. Om 20u waren de mannen van Ten Foot Overdoze aan de beurt, een absolute thuiswedstrijd want Manu Torreele kocht zijn eerste gitaar en leerde er 25 jaar geleden mee spelen op Surfers Paradise zelf. Ze brachten enkele prachtige eigen nummers om op algemene aanvraag te eindigen met “Black” van Pearl Jam, een nummer dat hen op het lijf geschreven is. Meteen daarop kwam DJ Patrick Grassi Junior van Lipps Knokke-Heist het podium onveilig maken en zorgde hij ervoor dat Frank Vanleenhove nog eens het onvergetelijke “Rappers d’Light “ mocht brengen. DJAndy Cley sloot af met hippe violista Milena. Om middernacht vertrok iedereen met een gratis drankbonnetje op zak naar de afterparty in de Lipps waar er nog tot de vroege uurtjes doorgefeest werd. Op naar de volgende 30 jaar !!

Op de foto:
Rechtstaand vlnr: Peter Vanderlinden, Joyce Vanleenhove, Schepen Daniël De Vlamynck, Jean Deloddere, Frank Vanleenhove, Wim Boens, Tom Verstraeten, Tania Colen en Sophie Deloddere
Zittend vlnr: Toni Vandewalle, Jean Marc Vandenberghe, Eric Vydt, Marianne Dierens en Mario Fagel.

Tevens 30 jaar lid maar verhinderd en verontschuldigd: Patrick Delove, Veerle Raes, Danny Dhooghe, Guido Pauwaert en David Boorgoo

Toen we 30 jaar geleden eigenhandig hier ons eerste clubhuis bouwden was het de bedoeling dat we begonnen met een club uit passie voor de watersport waar iedereen welkom was om onbezorgd op een gezellige, vriendschappelijke en familiale manier aan sport te doen.
Iedereen die op surfers paradise tijd spendeerde moest er zich thuis voelen, feel good gevoel ervaren en vooral quality time spenderen temidden van zee, zon en strand.
In al die jaren zijn er daar ontelbare vrienden bijgekomen en bereiken we wellicht dit jaar nog de kaap van 1300 leden .Ons doel is meer dan geslaagd, en daar doen we het voor, elke dag weer, winter én zomer.
In de eerste plaats wil ik de crew bedanken met Joyce voor de dagdagelijkse inzet, Jean Deloddere van de Boudin Sauvage om dit hier allemaal samen met mij opgeboiuwd en in gang gestojen te hebben, en uiteraard jullie allemaal, onze leden en dagdagelijkse bezoekers.
Sommige leden lopen hier al 30 jaar rond en deze willen we vandaag dan ook even in de bloemetjes zetten: Danny Dooghe, Eric Vuydt, Guido Pauwaert, Guy Demeestere, Jacques pernet, Wim en Marian Boens-Dierens, Patrick Delove, Peter Vanderlinden, Sophie Deloddere, Tania Colen, Tom en Veerle Verstraeten-Raes, Mario Fagel, Jean Marc Vandenberghe en Toni Vandewalle.

De voorbije 30 jaar waren soms niet altijd even gemakkelijk, maar de energie en de good vibes die we kregen van jullie allemaal deed ons overleven; en met succes ! Telkens als iemand ons aanspreekt hoe tof het wel geweest was op het water, dat het surfcamp super was, dat de bediening zo vriendelijk was… geeft ons dagelijks die positieve boost om er met volle goesting in te vliegen.

Met een nieuwe concessie van eindelijk 27 jaar en de toestemming om onze nieuwe berging te bouwen is surfers paradise AF en zijn we klaar voor vele volgende jaren: wij zijn er alvast klaar voor, jullie ook, OP naar de 40 jaar !

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Surfers Paradise & Lakeside Paradise nieuws in jouw mailbox.