Eneco Clean Beach CUP

Op zondag 26 maart ging opnieuw Eneco Clean Beach Cup door, en in Knokke-Heist droeg Surfers Paradise weer volop zijn steentje bij. Er werd in totaal 150 kilogram afval verzameld op het strand van Surfers Paradise tot aan het Zwin en zo werd ook het laatste stuk strand tussen België en Nederland opgeruimd.

Het zonnetje lachte alle vrijwilligers toe en de hele namiddag kon iedereen genieten van het stralende lenteweer. Jammer genoeg lag er ook dit jaar een grote hoeveelheid afval klaar op het strand en in de duinen, wat ons er weer aan herinnerde hoe kwetsbaar het milieu is en waarom de Beach Clean Cup zo belangrijk is.

Gelukkig kon Surfers Paradise rekenen op maar liefst 150 supergemotiveerde deelnemers om zo veel mogelijk vuilnis te verzamelen. Het mooie weer en de toffe sfeer zorgden ervoor dat de vrijwilligers er al snel aan begonnen en iedereen, gewapend met vuilniszak en prikker, was al snel druk bezig met het opruimen van het strand en de duinen. Naast plastic, flesjes, hout en ander vaak voorkomend afval op het strand werden er enkele ongebruikelijke vangsten binnengebracht, zoals de restanten van een gezellig kampvuurtje en, half ingegraven en diep verstopt in de duinen, zelfs een kiteboard in goede staat!

Dit succes is te danken aan de goede samenwerking tussen Surfers Paradise, Eneco en Fast Forward. Ook Schepen van milieu Knokke-Heist Paul Geerinckx en Antoine Geerinckx van CO2Logic droegen hun steentje bij. De Planet Managers (Antoine Geerinckx – Peter Vanderlinden – Jerôme Dewaele) waren dit jaar opnieuw van de partij en leverden een hele bende opgewekte vrijwilligers om mee te helpen. Uiteraard was ook Natuurpunt aanwezig, Luc van Rilaer en Stephan Brinckman hebben zich ingezet om het strand afvalvrij te maken.

Na het opruimen kwam iedereen samen en konden de dorstige vrijwilligers genieten van een frisse Tao Pure Infusion. Terwijl kon men de vuilnisbuit bezichtigen. Samen werd er ongeveer 50 kilogram afval minder opgehaald dan vorig jaar en toch kwamen er ongeveer 70 vrijwilligers meer opdagen. Hopelijk kunnen we dit beschouwen als een afname van afval in de zee en meer persoonlijke inzet en gaan we zo richting een volledig afvalvrij strand!

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Lakeside Paradise nieuws in je mailbox!