CO2logic Surf Challenge op Surfers Paradise: gericht op de toekomst !

Golfsurfwedstrijd voor -17 jarigen in Surfers Paradise te Knokke-Heist nu al een succes !

Het stereotype dat surfers slome beach boys met de ambitie van een sardientje zijn, is met uitsterven bedreigd. Alle lagen en leeftijden van de Belgische bevolking genieten tegenwoordig van het geglij op de golven. Dat de competitietak van golfsurfen pure topsport is, bewijst de introductie op de Olympische Spelen van 2020. Om alle surfers jonger dan zeventien jaar een eerste duwtje in die richting te geven, organiseert Surfers Paradise in samenwerking met de Belgische Surf Federatie in oktober de CO2logic Surf Challenge in Knokke-Heist, de grootste surfwedstrijd van de Benelux voor “grommets” of surfende jongeren. 

Gratis schouwspel ook life te volgen op internet

co2logic

Wie de beste Belgische en Nederlandse -17 jarigen eens aan het werk wil zien moet zich dus tijdens één van de 4 oktoberweekends reppen naar Surfers Paradise te Knokke-Heist. Iedere week voorafgaandelijk aan het weekend wordt de Noordzeedeining nauwlettend in de gaten gehouden en op donderdag, ten laatste vrijdag wordt beslist of de wedstrijd al dan niet doorgaat. Dan schieten alle ingeschreven deelnemers uit de startblokken – de inschrijvingen zijn als volzet afgesloten – en reppen ze zich met surfpak en surfplank richting Knokke-Heist. Daar worden ze ingedeeld in verschillende groepen en telkens in verschillende heats het water opgestuurd. In die tijd moeten ze het beste van zichzelf geven. Een deskundige jury beoordeelt elke golf rit en beslist wie door mag naar de volgende ronde. De uiteindelijke finale beslist over de ereplaatsen. Wie niet tot in Knokke-Heist geraakt kan surfen naar http://surfersparadise.be/beachcam/ om alles in de gaten te houden via de glasheldere life streaming beachcam.

Via www.surfingbelgium.be en de facebook pagina van de Belgisch Surf Federatie kan de “GO” opgevolgd worden

Scores en heatindeling te zien op www.BSFlive.be

Golfsurfen wordt steeds groter en de surfers zelf kleiner. Jonge surfers waren vroeger als een solitaire vis in het water maar nu grijpen aan elke surfclub hele scholen kids elke surfkans. Een vijftal clubs biedt hen zelfs het hele jaar door een golfsurfwerking. De CO2logic Surf Challenge in Knokke-Heist laat 48 Belgische en Nederlandse beloften, jongens en meisjes jonger dan zeventien, zich met elkaar meten op een surfwedstrijd zoals bij de profs. Het live score systeem laat hen per direct hun punten weten en een fotograaf legt alle actie vast. Deelnemen blijft echter belangrijker dan winnen en daarom zijn er prijzen voor iedereen. Omdat golven komen als moeder natuur dat wil, gaat de CO2logic Surf Challenge door op het eerste van vier weekends met golven in oktober aan Surfers Paradise te Knokke-Heist.

CO2logic legt logische link tussen surfers en strijd tegen klimaatverstoring

CO2logic – pionier in klimaatadvies sedert 2006 – geeft bedrijven al meer dan tien jaar de kans de klimaatproblematiek aan te pakken en het tij te keren. CO2logic analyseert, reduceert en compenseert hun CO2-uitstoot en vindt surfers de perfecte ambassadeurs. Wie het weer goed in de gaten houdt, merkt zeker dat de klimaatverandering eigenlijk een klimaatverstoring is. Surfers kunnen dus des te meer het goede voorbeeld geven, door hun vluchten naar tropische oorden te compenseren bijvoorbeeld. Brussels Airlines doet dat al via CO2logic door in Afrikaanse landen in te zetten op houtvuurtjes met een hoog rendement. Die besparen veel bomen en leveren zo dus CO2-winst.

CO2logic (www.co2logic.com) is een onafhankelijk Belgisch klimaatadviesbureau dat gespecialiseerd is in het berekenen, terugdringen en compenseren van CO2-uitstoot. We helpen bedrijven en organisaties met het verminderen van hun CO2-uitstoot en klimaatimpact.

CO2logic ontwikkelt en ondersteunt ook klimaatprojecten in ontwikkelingslanden (Burkina Faso, Benin, Senegal, DRC…), samen met lokale ngo’s. Deze projecten compenseren de restuitstoot aan CO2 van CO2logic klanten en partners. Bezoek voor meer info www.wanrou.org, www.tegstove.org en www.savingtrees.org.

Belgische surfer(s) op Olympische Spelen

De golfsurfsport wordt in België niet alleen populairder maar ook professioneler. De Belgische Surf Federatie zet volop in op de jeugd met verschillende trainingsstages in binnen -en buitenland en deelnames aan landen-EK’s en WK’s voor juniors. De BSF organiseert zijn wedstrijden ook volgens de internationale standaarden zodat jongeren met ambitie de nodige ervaring opdoen. Vanaf 2020 speelt golfsurfen immers in de hoogste klasse: de Olympische Spelen. Voorlopig zonder garantie voor de toekomst maar het Internationaal Olympisch Comité wil verjongen en de surfsport past perfect in dat plaatje. Sport Vlaanderen (ex-Bloso) spot talent steeds vroeger en begeleidt het traject richting mogelijke medailles, dus het olympisch kader kan veel deuren openen. Of die eer een golfsurfer te beurt kan vallen, valt nog af te wachten maar de kans is er met enkele kleppers die meedraaien met de wereldtop van hun leeftijd en trainen op de allerbeste golven in Hawaï, Bali, Tahiti en Costa Rica.

En tenslotte een passende boodschap: vergeet niet te carpoolen om naar de wedstrijd te rijden en…keep the beach clean !

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Ontvang het Lakeside Paradise nieuws in je mailbox!